Вам варто побачити це на власні очі!

Зоряне небо. Воно таке глибоке і цікаве. Щоночі всі зорі на місці. І ніч за ніччю вони пробуджують нашу цікавість, наше прагнення до нових знань.

Звичайно, дехто може споглядати зорі й без знань про них. Але якщо ви знаєте про них хоч трохи, то здобуте задоволення буде безмежно більшим. Це забава – дивитися як вони змінюються з порами року, бачити їх схід в очікуваний час і очікуваному місці, та споглядати їх рух своїми шляхами рік за роком. Немає нічого надійнішого за них.

Цьогорічна осіння виставка хризантем на тему: «Квіткові сузір’я» на території Співочого поля Печерського ландшафтного парку оживає та сяє наче справжнє зоряне небо. Шевченківським КП УЗН представлена композиція «Знак зодіаку та сузір’я Близнюки». Ви можете побачити зодіакальне сузір’я, контур якого дійсно нагадує дві людські фігури. Кастор і Поллукс – дві головні, найяскравіші зірки сузір’я Близнюків, судячи з їх імен, повинні бути начебто дуже схожими один на одного. Природа, однак, не побажала рахуватися з міфами і наділила ці зірки дуже різними властивостями. Кастор – кратна зірка, два головних компонента якої представляють собою блакитні гарячі зірки. Сузір’я Близнюків назване так на честь аргонавтів Діоскурів — Кастора й Поллукса — синів Зевса і Леди. У сузір’ї є дві яскраві й дуже близько розташовані одна до одної зорі. Брати Діоскури вважалися в давнину заступниками моряків, що потрапили в бурю.

Заплануйте свої вихідні правильно – завітайте поринути у світ квіткових сузір’їв на територію Печерського ландшафтного парку!